Fietsen ten zuiden van Chiang Mai

Code: CNX-CLFS

Vertrek om 09:00

Overzicht

Deze zeer boeiende fietstocht is de beste optie voor mensen die op een dag veel willen leren, zien, beleven en ontdekken van het huidige Thailand. Ze geeft u een goed beeld van de noord Thaise bevolking, haar cultuur, tradities, geloof en historisch verleden. Iedereen met een normale conditie kan volop genieten van deze  ontspannende en zeer afwisselende fietstoer die de mooie omgeving ten zuiden van Chiang Mai laat zien.

Fietsroute

Na een korte briefing vertrekken we met de fiets vanaf jullie hotel of een andere, reeds overeen gekomen plaats in de stad. Je zult zien dat het verkeer bijzonder meevalt op dit tijdstip en dat we met de fiets goed opschieten, zodat we snel buiten de stad zijn. We volgen de Ping-rivier stroomafwaarts naar het zuiden. De oevers van de Ping zien er het gehele jaar mooi groen uit. Eerst brengen we een bezoek aan een fraaie en apart uitziende Chinese tempel. Op onze volgende halte, een voormalige leprozenkolonie, lijken we terug te zijn in het begin van de vorige eeuw. Het instituut doet heden ten dage dienst als revalidatiecentrum. Op het terrein van de kolonie staan vele knoestige, oude bomen. De rust en de lommerrijke omgeving komen de verzorging en de begeleiding van de huidige bewoners zeker ten goede en zal op ons een grote indruk maken. De fietstocht gaat verder naar het zuiden en laat ons een afwisselend beeld zien van het landelijke, "echte" Thailand. Via smalle wegen fietsen we naar Ban Tawai, een dorpje dat vooral door Thaise toeristen bezocht wordt vanwege zijn houtsnijwerk. Natuurlijk krijg je de tijd om er rond te kijken. We nuttigen er ook ons middagmaal in een restaurant. Daarna fietsen we over landweggetjes door de rijstvelden en kleine dorpjes richting Chiang Mai. Voordat we Chiang Mai binnenrijden verkennen we nog de ruïnes van Wiang Kum Kam, een stad die al eind 13e eeuw tot bloei kwam.

Bijzonderheden

Duur: Ongeveer 8 uur inclusief talloze stops onderweg.
Afstand: Ongeveer 45 km vlak met 2,5 km onverharde weg.
Groep: 2 tot 12 personen.
Categorie: Recreatief fietsen voor mensen met een normale conditie.
Hoogtepunten: Chinese tempel, voormalige leprozenkolonie, Ban Tawai, houtsnijwerk, rijstvelden, boomgaarden, Thais plattelandsleven en de ruïnes van Wiang Kum Kam.
Inbegrepen: Engelssprekende fietsgids, comfortabele fietsen met voorvering en 24 versnellingen, helm, lokale ongevallenverzekering, lunch, snacks en drinkwater.

Gradatie:

Algemene informatie

Fietsen: Vanwege het comfort en de vele mogelijkheden die deze fietsen bieden, gebruiken we zeer goede, enigszins aangepaste mountainbikes met 24 versnellingen en voorvering. Zowel heren- en damesfietsen als tandems zijn beschikbaar. Alle fietsen hebben bidonhouders maar geen bagagedragers. Wij beschikken over verschillende maten fietsen en daarom is het noodzakelijk dat we de lengte en het gewicht van de deelnemers vooraf kennen.
Kleding: Gemakkelijk zittende kleding en goede schoenen. Geen slippers of flip flops. Teva’s of andere sandalen zijn geen probleem. Loshangende kleding die kan verstrikt geraken in de wielen is niet aangeraden. Tijdens het regenseizoen voorzien wij u van een lichte poncho.
Mee te nemen: Zonnebril, zonnebrandolie, muggenmelk, wat zakgeld en een “kleine” camera zijn voldoende. Aangezien de fietsen niet over een mandje of bagagerek beschikken, kunt u het best ook een rugzakje meenemen.
Volgwagen: Een volgwagen ontbreekt omdat deze niet echt nodig is en niet past bij de milieuvriendelijke opzet van de toer. Er is uiteraard wel back-up voorzien indien nodig. 
GPS: Het gebruik van GPS is niet toegelaten tijdens onze toers.

Deze toer kan op volgende dagen geboekt worden:

Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Zo
Privé
J
N
J
J
J
J
J
Join-in
J
J
J
J
J
J
J

This tour description is the property of Click and Travel Ltd. Copyright © 2000 -
www.clickandtravelonline.com - Email: info@clickandtravelonline.com - Telephone: 053 281553